Waarom taxeren?

Er zijn verschillende aanleidingen waarvoor het van belang is om de juiste waarde van een woning te bepalen. Bijvoorbeeld op het moment dat u uw woning wilt gaan verkopen of juist op het punt staat om een woning aan te kopen. Maar ook voor het bepalen van de waarde in verband met echtscheiding, successie of het verkrijgen van een hypotheek in geval van aankoop of verbouwing.

Bepalen van de juiste waarde

Het taxeren van een woning op de juiste waarde is een vak op zich. Er zijn vele factoren (bijvoorbeeld de actuele marktsituatie, bestemmingsplannen, directe omgeving, maar ook de staat van onderhoud of bouwkundige constructie) die invloed hebben op de waarde van de woning. Het is dus van groot belang dat de taxateur een uitstekende kennis heeft van al deze factoren en deze bij de taxatie van de woning ook op juiste waarde weet te schatten.

Deskundige taxateur

De taxateur van Kaet Taxatie & Advies is gecertificeerd en ingeschreven in de kwaliteitsregisters SCVM en NRVT. Tevens aangesloten bij alle erkende taxatie-instituten, waaronder het NWWI. Het taxatierapport voldoet aan de eisen voor NHG en wordt geaccepteerd door alle financiële instellingen.

Inhoud van het taxatierapport

Het taxatierapport bestaat onder andere uit de taxatiewaarde, de oppervlakte en inhoud volgens de uniforme NEN2580 norm, een goed leesbare onderbouwing waarin bijvoorbeeld onderhoudsstaat, wijkgegevens, gebruikte materialen, kadastrale gegevens zijn opgenomen, modelmatige waarden van vergelijkbare huizen en diverse foto’s van de woning.

Bekend in de regio

Dagelijks worden door ons taxaties uitgevoerd in Enschede, Hengelo, Almelo, Denekamp, Ootmarsum, Losser en omgeving. Hierdoor hebben wij een goed beeld van de actuele woningwaarden in dit gebied. We nemen genoeg tijd voor de taxaties en voeren deze gericht, accuraat en snel uit.

Wilt u een woning laten taxeren?

Vraag een taxatie aan
© Copyright Kaet Taxatie & Advies, 2024.
KvK nummer 64328511 - Voorwaarden - Disclaimer - Privacy
Ontwerp & Realisatie door DigiBoost.